
شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور
قصد داریم در این مطلب شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور را بررسی کنیم و مدارک لازم برای بورسیه پزشکی را بیان کنیم.
بسیاری از افراد هستند که قصد مهاجرت تحصیلی و ادامهی تحصیل در کشوری دیگر را دارند. از این دسته افراد نیز بسیاری هستند که قصد تحصیل در رشته های پزشکی و یا رشته های مرتبط با آن را دارند. اما تحصیل در این رشته ها در همه جای دنیا هزینه بر است و هزینه های بسیاری را بر دانشجو تحمیل میکند.
به همین دلیل بسیاری افراد به دنبال بوریسهی پزشکی و شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور هستند.
در این مقاله ما به شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.
شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور
شغل پزشکی و دیگر مشاغل حوزهی سلامت و بهداشت از مهم ترین مشاغل و حوزهها در هر جامعهای بوده و هستند. در هر جامعهای نیز تربیت پزشکان و نیروهای ماهر در این زمینه از اهمیت بسیاری برخوردار است.
به همین دلیل نیز بسیاری از دانشگاههای خارج از کشور دورههای تحصیلی پزشکی را برای افراد علاقه مند و دارای صلاحیت در این زمینه، برگزار میکنند.
اما همان طور که قبلا به آن اشاره شد، تحصیل در رشتهی پزشکی هزینه بر است و هزینهی بالای تحصیل در این رشته، به خصوص در کشورهای خارجی، میتواند مانعی بزرگ بر سر راه دست یافتن افراد به رویا و هدفشان باشد.
در چنین مواقعی است که بورسیه تحصیلی به کمک دانشجویان و متقاضیان میآید. دریافت بورسیه پزشکی از دانشگاه های خارجی به کاهش هزینههای تحصیلی کمک بسیاری میکند.
بسیاری دانشگاه ها، دولتها و سازمانها هستند که جهت رفع و تامین نیازهای مالی دانشجویان این رشتهها اقدام میکنند و سعی در کاستن و یا از بین بردن این مانع بزرگ میکنند.
بورسیه های پزشکی انواع مختلفی دارند. به طور کلی میتوان گفت که معمولا بر اساس دو عامل اعطا میشوند.
- استعداد تحصیلی دانشجو
- نیاز مالی دانشجو
دو دسته بندی کلی دیگر نیز وجود دارد:
- بورسیه هایی که تمام هزینه تحصیل را پوشش میدهند
- بورسیه هایی که فقط بخشی از هزینههای تحصیل را پوشش میدهند
بورسیه هایی که تمام هزینه و شهریه را پوشش میدهند معمولا تعدادشان کم است و معدود هستند.
برخی دیگر از بورسیه ها هم وجود دارند که بخشی از هزینه های دانشجو مانند هزینه های زندگی، حمل و نقل، کتب درسی و غیره را پوشش میدهند. این نوع بورسیه ها رایجتر هستند.
اما دریافت این بورسیه شرایطی دارد. در ادامه به آنها اشاره کردهایم.
- معدل و نمرات
- سن
- اثبات نیاز مالی
- رزومه و سابقه فعالیت علمی
- دانشجوی ممتاز بودن
در ادامه مطلب به توضیح شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور خواهیم پرداخت.
معدل و نمرات
معمولا برای دریافت بورسیه معدل و نمرات مقطع تحصیلی قبلی شما نیز در نظر گرفته میشود و بسیار در این فرآیند تاثیر گذار و مهم است.
سن
سن شما نیز بسته به قوانین و دانشگاه مورد نظر میتواند در این پروسه تاثیر داشته باشد.
نیاز مالی
دانشجوی متقاضی بورسیه پزشکی باید توانایی اثبات این موضوع را داشته باشد که از لحاظ مالی توانایی پرداخت شهریه و هزینههای دانشگاه را ندارد و از عهدهی آن بر نمیآید.
رزومه و سوابق علمی
جز شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور این است که دانشجوی متقاضی بورسیه پزشکی رزومه علمی و فعالیت های علمی مرتبط داشته باشد و قطعا هر چه رزومه پر بار تر باشد بهتر است.
دانشجوی ممتاز بودن
این مورد هم بستگی به دانشگاه و قوانین آن دارد اما دانشگاه های بسیاری هستند که به دانشجویان برتر و ممتاز خود بورسیه میدهند.
پس این موضوع را در نظر بگیرید که در صورت قبولی در دانشگاه های پزشکی و نشان دادن عملکرد درخشان و ممتاز درسی در ترم های تحصیلی اولیه، بسته به قوانین و تصمیمات دانشگاه محل تحصیل، این امکان وجود دارد که بورسیه تحصیلی به این دانشجویان اعطا شود.
مدارک لازم برای بورسیه پزشکی
شما برای درخواست بورسیه پزشکی به مدارک مختلفی احتیاج دارید که میتواند بسته به قوانین دانشگاه مورد نظر متفاوت باشد. ارائهی مدارک معتبر نیز جز شروط و شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور است.
اما به طور کلی میتوان به یک سری مدارک اشاره کرد که قطعا در این فرآیند به آنها احتیاج پیدا خواهید کرد.
- مدارک شناسایی
- فرم درخواست بورسیه تحصیلی
- مدارک تحصیلی مقطع گذشته به همراه ریز نمرات
- رزومه علمی دانشجو
- مدرک زبان قابل قبول
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
- مدارک به همراه نمرات آزمون های بین المللی
حال به توضیحی مختصر در مورد مدارک مورد نیاز و شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور میپردازیم.
مدارک شناسایی که همیشه پای ثابت مدارک است و در بسیاری مراحل اداری نقش دارد و همچنین برای دریافت فرم درخواست بورسیه تحصیلی نیز باید از دانشگاه مورد نظر اقدام کنید و فرم در خواست بورسیه پزشکی را از آنها دریافت کنید و سپس آن را تکمیل کنید.
همچنین شما باید مدارک مقطع تحصیلی گذشتهی خود را به همراه ریز نمرات و البته ترجمه شده نیز تحویل دهید. همچنین رزومهی خود را نیز که شامل مقالات منتشر شده در ژورنال های معتبر بین المللی و همچنین سایر دستاوردهای پژوهشی خود را نیز آماده و تدوین کنید.
همچنین توصیه نامه یا Recommendation letter هم مورد نیاز است که توسط اساتید یا افرادی که صلاحیت لازم را دارند نگاشته میشود و در جهت توصیهی فرد مورد نظر، مهارتها، تواناییها و دستاودهای شخص است.
همچنین انگیزه نامه نیز مورد نیاز است. انگیزه نامه یا SOP (Statement of Purpose) نامهای است که در آن داوطلب باید خود را برای دریافت پذیرش در دانشگاه مورد نظر معرفی کند و همچنین انگیزه و هدف خود را برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر بیان کند.
میتوان گفت که نحوهی نگارش انگیزه نامه میتواند تاثیر مهمی بر فرآیند پذیرش شما داشته باشد.
همچنین شما باید مدارک و نمراتی که در آزمون های معتبر منطقهای و بین المللی مانند GMAT یا GRE یا YOS کسب کردهاید نیز ضمیمه کنید.
سخن پایانی
امیدواریم که از این مطلب در ارتباط با شرایط بورسیه پزشکی خارج از کشور استفادهی لازم را برده باشید و برای شما مفید واقع شده باشد.
همچنین اگر سوالات دیگری در زمینهی اپلای و مهاجرت تحصیلی و یا احتیاج به مشاوره در این زمینه داشتید میتوانید به وبسایت موسسه عملی و تحقیقاتی تزایران مراجعه کنید و یا با ما تماس بگیرید.
با تشکر از همراهی شما.