
هزینه مهاجرت تحصیلی
بسیاری از افراد هستند که قصد مهاجرت دارند و از این افراد تعداد زیادی از آنها مهاجرت تحصیلی را برای این کار انتخاب میکنند. اکثر اوقات اولین سوال این افراد این است که: “هزینه مهاجرت تحصیلی چه قدر است؟”
ما در این مطلب قصد داریم تا به بررسی ابعاد مختلف این مساله بپردازیم و آنها را بررسی کنیم.
اگر شما هم جز دسته افرادی هستید که میزان هزینه مهاجرت تحصیلی برایشان سوال است، پس با ما همراه باشید. امیدواریم که جواب سوالات خود را در این مطلب پیدا کنید.
هزینه مهاجرت تحصیلی
مهاجرت به طور کلی و مهاجرت تحصیلی به طور خاص، هزینههای گوناگونی بسته به نوع و روشی که شما برای مهاجرت انتخاب کردهاید، دارد.
این هزینهها را میتوان به سه دستهی کلی تقسیم بندی کرد:
- هزینههای قبل از مهاجرت
- هزینههای حین مهاجرت
- هزینههای بعد از مهاجرت
در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد و هزینههای آنها میپردازیم.
اپلای و هزینه ی آن
اپلای یا Apply چیست؟
اپلای در لغت به معنی درخواست دادن است و در اصطلاح به اقدامات لازم جهت اخذ پذیرش از یکی از دانشگاههای خارج از کشور را اپلای میگویند.
بسیاری از دانشگاهها در این مرحله از متقاضیان مبلغی دریافت میکنند که این مبلغ بسته به دانشگاه و کشور مقصد میتواند بسیار متفاوت از یکدیگر باشد.
هزینه ی آزمون زبان
بسیاری از دانشگاهها برای پذیرش دانشجو از شما انتظار داشتن مدرک زبان مورد نظرشان را دارند.
به طور مثال برای زبان انگلیسی دو مدرک IELTS (که بیشتر مورد قبول دانشگاههای اروپایی است) و TOEFL (که بیشتر مورد قبول دانشگاههای آمریکایی است) و یا TestDaf زبان آلمانی، شما باید آزمونهایی را پشت سر بگذارید و به نمرهی قبولی دانشگاه مد نظر در این آزمونها دست پیدا کنید.
شرکت در این آزمونها هزینهای دارد و به دلیل این که این آزمونها در سطح جهانی برگزار میشوند هزینهی آنها میتواند کمی زیاد باشد اما به هر حال این مرحله را نیز باید پشت سر بگذارید و این هزینه مهاجرت تحصیلی را نیز عهده دار شوید.
همچنین برخی آزمونها نیز هستند که در داخل ایران برگزار نمیشوند و شما باید علاوه هزینهی آزمون، هزینهی سفر به کشوری ثالث را نیز متقبل شوید تا بتوانید در آنجا در آزمون شرکت کنید.
آزادسازی مدرک و ریزنمرات
طبیعتا یکی از مهمترین مدارکی که شما باید در پروسهی مهاجرت تحصیلی خود به دانشگاه مورد نظرتان ارائه دهید، مدرک و ریزنمرات مقطع قبلی شما است.
اگر شما نیز دانشجوی دورهی روزانه دانشگاههای دولتی بودهاید باید این هزینه را نیز به لیست هزینه مهاجرت تحصیلی خود اضافه کنید.
دانشجویانی که در دانشگاههای دولتی و به صورت روزانه مشغول به تحصیل بودهاند، باید به ازای سالهای تحصیل و مطابق منطقهای که کنکور خود را در آن دادهاند (منطقه ۳،۲،۱) به دولت تعهد خدمت داشته و مدارک آنها تا پس از اتمام این تعهد در گروی دانشگاه باقی میماند.
پس اگر شما نیز در دانشگاهی دولتی و در مقطع روزانه به تحصیل پرداختهاید باید هزینهای پرداخت کنید و مدرک و ریزنمرات خود را آزاد کنید.
سفارت، ویزا و اقامت
یکی دیگر از هزینههای مهم قبل از رفتن شما، اقدام برای ویزا و رفتن به سفارت است.
برخی کشورها نیز مانند کانادا در ایران سفارت ندارند و شما باید برای اقدام در این زمینه به یک کشور ثالث سفر کنید که آن هم هزینههای خاص خود را دارد.
ترجمه مدارک
شما برای انجام کارهای مهاجرتی خود ،چه برای دانشگاه و چه برای سفارت، به مدارک ترجمه شده نیاز دارید.
تعداد این مدارک کم نیستند و ترجمهی آنها هزینه بر است.
این مدارک شامل مدارک شناسایی، اسناد رسمی، گواهیهای مربوط به کار و شغل شما، مدارک تحصیلی، گواهیهای آموزشی و هر چیز دیگری که دانشگاه یا کشور مورد نظر از شما درخواست کند.
هزینه اپلیکیشن فی
اپلیکیشن فی چیست؟ پس از اقدام برای اپلای و انجام کارهای مرتبط با آن، در مرحلهی آخر باید مدارک و سوابق تحصیلی خود را برای دانشگاه مربوطه ارسال کنید.
دانشگاه هزینهای را جهت بررسی و ارزیابی این مدارک از شما دریافت میکند که به این مبلغ دریافتی اپلیکیشن فی (Application Fee) میگویند.
شهریه دانشگاه
یکی از مهمترین هزینههای شما در بین دیگر هزینه مهاجرت تحصیلی، شهریه دانشگاه است.
اگر شما بورسیه نشدهاید و یا برای دانشگاهی که تحصیل در آن رایگان است درخواست ندادهاید، این قسمت برای شما اهمیت زیادی دارد.
میزان این شهریه، دانشگاه به دانشگاه و کشور به کشور میتواند متفاوت باشد. دانشگاهها میتوانند خصوصی و دولتی باشند که قطعا شهریه این دو نوع دانشگاه از یکدیگر متفاوت خواهد بود.
همچنین یکی دیگر از عوامل موثر در میزان شهریه، میزان امکانات دانشگاه نیز هست.
همچنین نمیتوان از تاثیر شهرت و کیفیت دانشگاه مورد نظر بر روی شهریه نیز چشم پوشی کرد.
هزینه سفر
یکی دیگر از معدود هزینه مهاجرت تحصیلی، هزینه سفر و جابهجایی است.
این هزینهها میتواند شامل بلیط رفت، هزینهی رفت و آمد از / به فرودگاه و جابهجایی و انتقال وسایل شما به خارج کشور است.
این هزینه نیز میتواند با توجه به دوری کشور مقصد شما و همچنین میزان وسایلی که قصد دارید با خود ببرید متفاوت و متغیر باشد.
هزینه اقامت
وقتی همهی مراحل سخت و طاقت فرسای قبل و حین مهاجرت را پشت سر گذاشتید، نوبت به هزینههای بعد از فرآیند مهاجرت میرسد. مهمترین این هزینهها، هزینهی اقامت شما است.
شما اگر جز آن دسته افرادی هستید که دانشگاه هزینهی زندگی آنها را تقبل نمیکند و یا برای شما خوابگاهی در نظر نگرفته، این هزینه میتواند مهمترین هزینهی شما بعد از مهاجرت باشد.
داشتن مکانی برای زندگی قطعا مهمترین نیاز یک فرد است و هزینهی محل زندگی و همچنین هزینههای جانبی آن مانند هزینهی انرژی، میتواند به خودی خود هزینهی زیادی باشد.
البته طبیعتا هزینهی محل زندگی نیز کشور به کشور، شهر به شهر و محله به محله میتواند متفاوت باشد.
هزینههای دیگر
در بین تمامی هزینه مهاجرت تحصیلی که در این مطلب ذکر کردیم، بسیار هزینههای ریز و درشت دیگری نیز هستند که به آنها اشاره نکردهایم و تنها به اشاره به هزینههای اصلی، اساسی و مهم پرداختیم.
این هزینههای ریز و درشت میتواند اشاره به هزینههای رفت و آمد شما برای پیگیری و انجام کارهایتان باشد و یا ممکن است هزینه برای تهیه و ارائهی تمکن مالی باشد و یا هزینههایی مانند درخواست پاسپورت و یا انجام کارهای اداری مورد نیازتان.
همهی اینها، هنگامی که با هم تجمیع میشوند، میتوانند زیاد به نظر برسند و فرآیند مهاجرت و کارهای مرتبط با آن نیز میتواند بسیار خسته کننده و استرسزا باشد.
اما هنگامی که تمام این مراحل با موفقیت به اتمام میرسد و شما میتوانید در دانشگاه مورد علاقهی خود به تحصیل بپردازید و همچنین در شهر دلخواه خود زندگی کنید، شما میتوانید با لبخندی به لب و خیالی آسوده به زندگی خود بپردازید.
سخن پایانی
امیدواریم که پاسخ سوالات خود را در رابطه با هزینه مهاجرت تحصیلی در این مطلب یافته باشید. اگر باز هم سوالی برایتان باقی مانده و یا سوالات دیگری در رابطه با مهاجرت تحصیلی دارید، میتوانید برای پرسیدن سوالات خود و مشاوره با موسسه علمی و تحقیقاتی تزایران تماس حاصل نمایید.