
نمونه مقاله داخلی و خارجی و ساختار آن
در این مطلب قصد داریم به بررسی انواع مقاله و همچنین تشریح نمونه مقاله داخلی و خارجی و ساختار آن بپردازیم تا در کنار یک مثال کامل و دانلود نمونه های قرار گرفته در این مطلب کاملا به بخش های مقاله نویسی و نکات آن مشرف شوید. همچنین نکات بسیار ارزشمند دیگری نیز در خصوص مقالات و مقاله نویسی پیشتر درج کرده ایم که می توانید بر روی این لینک کلیک کنید و مشاهده کنید.
انواع مقاله داخلی و خارجی و ساختار آن
زمانی که در مقطع ارشد و یا دکتری وارد دانشگاه میشوید، میبایست شروع به نوشتن مقاله کنید، چرا که مقاله بخش جداییناپذیر نظام آموزشی مقاطع تحصیلات تکمیلی در سراسر جهان است. به طور کلی، هنگام نگارش مقاله آکادمیک، میبایست روی ابعاد اجتماعی، علمی یا فنی پدیدهها تحقیق کنید و اطلاعات حاصل را سازماندهی کنید. اما آیا همه مقالههای علمی مشابه یکدیگر هستند؟
مقاله در لغت به معنای گفتار، مبحث، سخن، قول و فصلی از کتاب یا رساله آمده است و در فرهنگ معین یکی از معانی این کلمه را نوشته ای دانسته شده که درباره موضوعی به توصیف و شرح میپردازد.
پیشینه مقاله نویسی در زبان فارسی چندان نیست، درکشور ما مقاله نویسی از نیمه دوم قرن سیزدهم فراتر نمی رود. درواقع روزنامه و مقاله همزاد هستند، درکشورهای باختری نیز مقاله نویسی نیز به اوایل قرن هفدهم میلادی که نخستین نشریه های دوره ای کشورهای اروپایی انتشار یافت مرتبط میشود.
معمولا مقاله به آن گونه از نوشته ها اطلاق میشود، که هدف نویسنده آن بررسی یکی از مسائل علمی، ادبی، اجتماعی، اخلاقی و جز آنها باشد و بخواهد با پژوهش دقیق و دقت از جوانب امر موضوع را به اثبات رساند، یا نفی کند.
در حقیقت، مقاله علمي معمولاً در نتيجه پژوهش منطقي، ژرف و متمركز نظري، عملي يا مختلط، به كوشش يك يا چند نفر در يك موضوع تازه و با رويكردي جديد با جهت دستيابي به نتايجي تازه، تهيه و منتشر ميگردد. چنين مقاله اي در واقع گزارشي است كه محقق از يافته هاي علمي و نتايج اقدامات پژوهشي خود براي استفاده ساير پژوهشگران، متخصصان و علاقه مندان به وجود می آورد.
تهيه گزارش از نتايج مطالعات و پژوهشهاي انجام شده، يكي از مهمترين مراحل پژوهشگري به شمار ميرود؛ زيرا اگر پژوهشگر نتواند دستاوردهاي علمي خود را در اختيار ساير محققان قرار دهد، پژوهش او هر اندازه هم كه مهم باشد، به پيشرفت علم كمكي نخواهد كرد؛ چون رشد و گسترش هر عملي از طريق ارائه و به هم پيوستن دانشِ فراهم آمده از سوي فرد فرد انديشمندان آن علم تحقق مييابد.
مقالهنویسی یکی از مهمترین مهارتهایی است که هر کس باید در دنیای فعالیتهای علمی و تخصصی خود یاد بگیرد. انتشار بسیاری از مقالات علمی کاربردی میتواند منجر به شکلگیری همکاریهایی میان محققان و شرکتهایی شود که نتیجه پژوهش را به شکلی عملی و یک محصول یا خدمت روانه بازار میکنند. پس مقالهنویسی فعالیتی به شدت مهم در دنیای علم است.
انواع مقالات علمی
مقالات دارای ساختار نسبتا مشخصی هستند اما انواعی دارند که برای داشتن دیدی تخصصی در این زمینه و نگارش اصولی نیاز به شناخت آنها دارید.
بهطور کلی میتوان مقالات را به انواع مختلفی تقسیمبندی کرد:
مقاله پژوهشی؛
مقاله مروری؛
مقاله نظری؛
گزارشها؛
مطالعات موردی؛
نقد کتاب.
نمونه مقاله ISI فرمت بندی شده
نمونه مقاله 1
نمونه مقاله 2
یک نمونه مقاله نویسی؛ بخش های یک مقاله
در این نمونه مقاله نویسی، اولین بخش مهم، عنوان یا موضوع مقاله است که طی کمتر از ۱۵ کلمه، در ابتدای مقاله خود را نشان میدهد.
پس از عنوان مقاله، نویسندگان آن به ترتیب مشارکت در تحقیق و پژوهش نام برده میشوند.
چکیده ی مقاله در کمتر از ۲۰۰ الی ۲۵۰ کلمه، متضمن صورت مسئله و راهکار نویسندگان مقاله برای حل مسئله و نتایج و تحلیل به صورت کاملاً فشرده و خلاصه ارائه شده است.
کلمات کلیدی میبایست در کمتر از ۱۰ عنوان تدوین شوند همانند زیر :
بعنوان مثال در این مقاله بخش کوتاهی تحت عنوان توجه و ارائه توضیحات مدنظر نویسندگان تعبیه گردیده است.(این بخش دلخواه میباشد)
این قسمت بخش کوچکی در راستای معرفی بیشتر نویسندگان مقاله، مانند دپارتمان دقیق دانشگاه محل پژوهش، آدرس و حتی آدرس ایمیل ها تعریف شده است.
همانطور که در آموزش مقاله نویسی بیان کردیم Introduction بخش مهمی از مقاله را شامل میشود، پس به سراغ این بخش مهم میرویم که در آن، صورت مسئله و انگیزه محققین برای پرداختن به این صورت مسئله، و مروری بر سوابق و پژوهشهای مرتبط گذشته، جمعبندی و تدوین شده است.
در قسمت بعدی نویسندگان مقاله، خواننده و مخاطب خود را بیش از حد درگیر جزئیات مسئله و مدل سازی و شبیه سازی و فرمولاسیون صورت مسئله مینمایند و جزئیات را نیز با وی به اشتراک میگذارند.
در سرفصل بعد، نحوه طراحی که همان روش تحقیق و رهیافت حل صورت مسئله میباشد، بیان میگردد.
و در سرفصل بعدی پس از روش تحقیق، نتایج شبیه سازی نشان داده میشود.
در این نمونه مقاله نویسی، مشابه هر مقاله دیگر، به غیر از ارائه صرف نتایج شبیه سازی، یک تحلیل و جمع بندی و آنالیز از جانب نویسندگان در خصوص نتایج ارائه شده، ایفا میگردد.
در آخر بخش خاص و کوتاهی در خصوص تقدیر و تشکر، تنظیم شده و در ادامه آن منابع و مآخذ مورد استفاده نویسندگان درج میگردد.
در مورد ژورنال های ISI در نظرگرفتن چند نکته حائز اهمیت است که در ادامه به تعریف این نکات میپردازیم :
1-ضریب تاثیر (Impact Factor)
ضریب تاثیر برای نخستين بار در سال 1995 و توسط بنيانگذار ISI، جناب گارفيلد، مطرح شد و به سرعت به صورت دستورالعملی جهت گزينش بهترين مجله ها به کار رفت. حقيقت اين است که اين فاکتور ابزار کاملی برای اندازه گيری کيفيت مقاله ها نمی باشد، اما چون روش بهتری وجود ندارد و در حال حاضر نسبت به ديگر معيارها برای ارزيابی علمی از مزايايی برخوردار بوده، لذا عموما مورد استفاده قرار می گيرد.
بر اساس شاخص ضریب تاثیر، ارزش یک مقاله بر مبنای میزان تاثیر آن بر مقالات بعدی تعیین می شود. براساس تحقیقات انجام شده ، مقالاتی که در حوزه خود موثرتر بوده اند به دفعات بیشتری مورد استناد قرار گرفته اند و به تبع آن ضریب تاثیر بالاتری به مجلات منتشر کننده آن ها تعلق می گیرد.
2-شاخص فوری (Immediacy Index)
شاخص فوری (Immediacy Index) میزان مراجعه در سال چاپ مقاله را در نظر می گیرد و در صورتی که مقاله های منتشر شده توسط مجلات خیلی سریع مورد توجه دیگر محققان قرار بگیرند، این شاخص برای این دسته از مجلات بالا می رود. برای محاسبه شاخص آنی (Immediacy index) هر نشریه، تعداد ارجاعات در هر سال به مقالات نشریه به تعداد مقالات چاپ شده در همان سال توسط نشریه تقسیم می شود.
3-شاخص نیمه عمر استناد(Cited Half-Life)
شاخص نيمه عمر استناد، تعداد سال هايی را محاسبه می کند که باید از سال ارزيابی به عقب برگشت تا پنجاه درصد از کل ارجاعات به مجله صورت پذيرفته باشد. به عبارت ديگر ، اين شاخص مدت زمان انجام شدن نيمی از کل استنادات به آن مجله را نشان می دهد و در واقع سرعت کاهش ميزان ارجاعات به مجله را بيان می کند.
هر چه شاخص نیمه عمر ارجاعات به مجله بالاتر باشد، نشان می دهد که ارزش مقاله های مجله در طول زمان بیشتر حفظ شده است و ارزش نشریه بالاتر می رود. وقتی مقاله های یک مجله ارزش خود را برای ارجاعات زود از دست بدهند، این موضوع باعث می شود که نیمه عمر ارجاعات به مجله کاهش یابد و نشان دهنده سطحی و کم ارزش بودن مقالات نشریه است.
موسسه ی تزایران با همکاری اساتید مجرب و بنام و تیم پژوهشگران خارج از کشور که از محققان بنام در زمینه های پژوهشی میباشند در خدمت دانشجویان و علاقه مندان به پژوهش و اساتید محترم در راستای پیشبرد اهداف و علم کشور میباشد . برای ارتباط سریعتر با ما از طریق ثبت درخواست اطلاعات خود را وارد کنید ، کارشناسان موسسه در کوتاهترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.
از شما بابت مطالعه مطلب نمونه مقاله داخلی و خارجی در سایت تزایران سپاسگزاریم